Fuerteventura, insula de lângă Sahara în bataia vânturilor

Fuerteventura este a doua insulă ca mărime din arhipelagul Insulele Canare. Este situată în Oceanul Atlantic, fiind cea mai aridă dintre Canare și, de asemenea, cea mai apropiată de coasta africană.

Insula este si cea mai veche din arhipelag, având in trecut numeroase erupții vulcanice (marturie stand zeci de vulcani inactivi) si o clima blândă și temperatura ce se menține aproape constantă tot timpul anului (20,4°C temperatură medie).

Fuerteventura este mai putin turistica (sau mai putin comerciala), o insula diferita, o insula a plajelor si a dunelor de nisip, dar si a pasionatilor de altfel de calatorii.

Numele sau, în traducere liberă, înseamnă „vânturi puternice”, de aceea este o locatie ideala pentru surferi si kitesurferi care se intrec in acrobatii oferind un spectacol deosebit.

In acelasi timp ar fi curios sa nu vedem cum energia eoliana este valorificata si stoarsa de fiecare megawat pe care poate sa il ofere acest loc special.

Morile de vânt sunt folosite pentru a măcina porumbul și a fabrica făina numită „gofio”, cea care a servit vreme de 5 secole drept materie primă de bază pentru bucătăria locuitorilor majoreros.

Si nu mai putin exotice sunt morile de vant Aeromotor Chicago, ce amintesc mai degraba de echipamentele texane decat cele canariene.

Fuerteventura este o insula “fotogenica”, este ca o comoara ce asteapta sa fie relevata in poze, oriunde ai merge pe insula ai ce fotografia.

Daca esti un fotograf de peisaje sau daca esti un fotograf de documentare, nu iti ramane dacat sa o strabati de la un capat la altul. 

De asemenea, inainte sa ajung pe insula, m-am documentat un pic si am citit ca este un loc bun de astro-fotografie / fotografiat stele, asa ca am bifat- o si pe aceasta. 

Pentru mine a fost o experienta unica si evident am combinat utilul cu placutul. Cat am stat pe insula am facut poze, dar m-am si relaxat pe plaje si in drumetii.